Høsten 2014 avslo Regjeringen at Oslo kunne søke om OL i 2022. Henning kontaktet byrådslederen i Oslo og foreslo et plaster på såret; Vi kan få X Games til Oslo. I løpet av få måneder var prosjektet finansiert, og det første X Games i Norge ble gjennomført februar 2016 og sendt live på TV til hele verden. Henning og Hilde ledet alle deler av X Games-prosjektet i Norge frem til pandemien og det ble endelig avsluttet av regjeringen vinteren 2022. Foto: Jan Petter Dahl
Da Terje Håkonsen sa nei til å delta i OL av idrettspolitiske grunner, tok Henning kontakt med han og foreslo at de skulle lage et alternativ arrangement for snowboarderne. Det første Arctic Challenge i Lofoten i 1999 ble legendarisk og arrangementet var det viktigste prosjektet for utvikling av snowboardkonkurranser i verden, gjennom hele 00-tallet. Arrangementet ble Debio-sertifisert i 2006 og Miljøfytårn-sertifisert i 2009. I 2011 utviklet Henning et nytt dommersystem som nå brukes av FIS i verdenscupen. Kvalitet i alle ledd var mantraet.
The Arctic CHallengeSnowboarding, TV-production
I 2005 initierte Henning et samarbeid mellom uavhengige snowboardevents rundt i verden. Det resulterte i en verdenstur som til slutt bestod at over 400 events med rangeringer fra 1 til 6 stjerner, hvor en konkurranse i lokalbakken ble koblet med de største internasjonale tv-sendte konkurransene. En utøver kunne med gode resultater klarte fra 1-stjerne arrangement helt opp til topp nivå på 6-stjerner. The Arctic Challenge var i mange år avslutnings-konkurransen på turen. Ved å vinne de andre 6 stjernes-konkurransene fikk man en "Ticket To Ride" The Arctic Challenge i Norge.
Ticket To Ride World Snowboard Tour
Da uavhengig snowboarding var på sitt største mente Henning det var på tide med et ekte verdensmesterskap, og fikk med seg alle aktører (400 medlemmer i verdensturneen, sponsorer, tv-kanaler og politikere) til å samle seg om ideen og gjennomførte den. For å kunne gjennomføre et VM i Oslo måtte Oslo Vinterpark bygge ut Wyllersiden med flere nedfarter og en halfpipe. Dette hadde det vært jobbet lenge for uten resultater, men med å bruke VM som en katalysator ble det prosjektet også realisert.
Snowboard-VM 2012Ideutvikling, lobbying, finansiering, gjennomføring, tv-produksjon
Henning var med som styremedlem i starten av Sweet Protection-eventyret og bidro i utvikling av merkevaren og fikk inn økonomiske støttespillere.
Henning og Hilde initierte og utviklet Greener Events i samarbeid med Jan Chr. G. Sundt og Terje Håkonsen. Stiftelsen jobber fremdeles med å gjøre arrangementer bærekraftige.
Henning tok i 2017 initiativet og ledet prosessen med etableringen til et organ for egenorganisert idrett. Nå veileder de kommuner og frivillige i utviklingen av møteplasser for egenorganisert idrett og fysisk aktivitet, helt gratis. De har kunnskap, nettverk og verktøy – det som trengs for å skape morsomme og aktive nærmiljø!
Ø på snø var et prosjekt Henning og Hilde startet og finansierte sammen med ildsjeler i Tøyen Sportsklubb da X Games skulle gjennomføres på Tøyen i 2016. Prosjektet ga en lynvekst for Tøyen Sportsklubb. For å bli med på Ø På Snø måtte man melde seg inn i klubben, og alle barna fikk da gratisbillett til arrangementet. Ø På Snø holder nå på i sitt åttende år hvor flere tusen barne i Indre Oslo har fått være med på gratis snowboard- og skiaktiviteter. Ø På Snø var og er et idealistisk prosjekt av ypperste merke.
Oslo skateboardforening hadde lenge jobbet med å få til en innendørs skateboard-arena i Oslo. I samarbeid med Henning Andersen ble X Games katalysatoren for at det skjedde. Henning og Hilde ledet arbeidet med at arenaen ble designet og bygget til arrangementet i 2016 og pusset opp for et nytt X Games i 2018. Skur 13 er nå en innendørs skatepark for skateboard, BMX, scooter, Inline og quads.